Хей, здравейте! Много отдавна не съм писал нищо, обаче това ми се струва интересно!

Една китайска корпорация е показала своят концепт-кар. Е добре, ви ще питатате какво интересно има в това.
Всеки от нас е виждал проекти на Лифан, БУД и така нататъка. Да, да, аме не. Този проект изглежда просто унищожително добре!
Сигурно, така трябва да изглежда истинският бетмобил, а не това нещо, което са ни моказали във филма последният път.

Вижте каква кола са анонсирали китайци (да, знам, чем звучи още по футуристично):

(снимака съм взел от сайта http://spidercars.net, повече можете да видите тук: http://spidercars.net/faraday-future-ffzero1/)

Да-да, сега ще кажете че това си е само една снимка, ама не е така, вижте, хората са се подготвили много добре:

Какво е известно за този концепт?

Разработван е от Петър Савоян, който в Faraday Future (китайски производител) заема пост на вице-президент на инженерията. И си ставят като цел да направят напълно електичен суперкар. Да отбележа, че Савоян осемнадесет години е рабтил в Дженерал Мотороз, затова не е някакъв човек от страни.

Концепта е разработен тази година, а амбициозната фирма се опитва да рекрутира работници на GM, Tesla и други много известни компании. Как смятате има ли бъдеще този китайски концепт?

Страна AnHai Доан, Алон Халеви, и Захариј Ив

Морган Кауфман, 1 издание (2012), 520 страници
Достапни од Амазон во хартиена форма или поттикне форма, од Google Play продавницата во електронска форма на книга, и од Barnes & Noble во хартиена форма или јадење форма.

Cover imageОваа книга дава комплетна академска третман на широк спектар на теми поврзани со истражување во интегрирањето на податоци: мапирање и податоци трансформации, барањето препишување, шема и поврзување на податоци, адаптивни пребарување обработка, XML и проследување на податоците, интеграција со неизвесност, интегрирање на интернет , клучни зборови за пребарување, потеклото на податоци, и многу повеќе. Ние, исто така, ја опишуваат истражување предизвици, реални системи, како и имплементација техники.Книгата е совршено прилагоден за постдипломски курсеви на интегрирањето на податоци, а исто така е одличен ресурс за било податоци интеграција лекар во оваа област.

Continue reading

Превземи документ
Преземете BibTeX

Автори

  • Брајан Klingner
  • Брајан Фелдман
  • Nuttapong Chentanez
  • Џејмс Ф. О’Брајан

Апстрактни

Овој труд претставува метод за анимирање на течности со неструктурирани tetrahedral мрежи кои се менуваат на секој чекор време. Мрежи кои се во согласност и за менување на границите и дека фокусот на пресметка во визуелно важни делови на домен може да бидат генерирани брзо и сигурно користење на постојните техники.

Continue reading


Здружи есеи од деветнаесет почитувани научници, оваа книга се приближува деменција од различни агли, истражување на неговите историски, психолошки и филозофски импликации. Авторите вработуваат крос-културна перспектива, која е базирана на етнографски теренската работа и се фокусира на прашања од возраста, умот, глас, само, загуба, темпоралност, меморија, и да влијае. Земени заедно, есеи направи четири важни и меѓусебно придонеси за нашето разбирање на менталната состојба на старите лица. Прво, крос-културен податоци покажуваат дека процесот на стареење, а биолошко влијание, исто така е културно конструирана. Второ, етнографски извештаи покренаа прашања околу дијагностички критериуми се користат за дефинирање на постарите лица како деменција. Трето, студии на случај се покаже како дијагноза влијае третман на пациентот во двете клинички и фамилијарна поставувања. Конечно, колекцијата нагласува празнината која ги одвојува тековните биолошки разбирања на стареење од своите културни значења. Како Алцхајмерова болест и други форми на деменција продолжи да командува со постојано зголемување на износот на внимание по медицина и психологија, оваа книга ќе биде од суштинско значење четиво за антрополози, научници од општествените науки, и здравствените професионалци.

„Она што може некој да ви даде поголема од сега“
– Вилијам Стафорд
Беркли мрежа на станици (сега) Проектот има за цел да се искористи моќта на Кластерите машини поврзани преку брз вклучен мрежи. Со проширува стоковите работни станици и оперативни системи, сега може да се следи индустрија се зголемува ефикасноста. Клучот за сега е доаѓањето на switch-базирани и високо-пропусниот опсег на мрежата убиец. Оваа технолошка еволуција дозволува СЕГА да поддржува различни различни работни задачи, вклучувајќи ги и паралелни, секвенцијални и интерактивни работни места,

Continue reading

Tags