Превземи документ
Преземете BibTeX

Автори

  • Брајан Klingner
  • Брајан Фелдман
  • Nuttapong Chentanez
  • Џејмс Ф. О’Брајан

Апстрактни

Овој труд претставува метод за анимирање на течности со неструктурирани tetrahedral мрежи кои се менуваат на секој чекор време. Мрежи кои се во согласност и за менување на границите и дека фокусот на пресметка во визуелно важни делови на домен може да бидат генерирани брзо и сигурно користење на постојните техники.

Ние, исто така, се опише еден нов пристап кон двонасочна спрега на течности и цврсти тела кои, додека воопшто, се придобивките од remeshing. Генерално, на метод обезбедува флексибилна средина за создавање на сложени сцени кои вклучуваат течност анимација.

Цитат

Брајан М. Klingner, Брајан Е. Фелдман, Nuttapong Chentanez, и Џејмс Ф. О’Брајан. „Флуид Анимација со динамичка мрежи“. Во Зборникот на АЦМ SIGGRAPH 2006, страници 820-825, август 2006 година.

Дополнителен материјал

Целосна Премести Хартија

Целосна Animtion театар филм

Оваа верзија на видео е прикажано на SIGGRAPH 2006 фестивал за анимација. (Содржи аудио.)

Written by admin

Leave a Comment