Страна AnHai Доан, Алон Халеви, и Захариј Ив

Морган Кауфман, 1 издание (2012), 520 страници
Достапни од Амазон во хартиена форма или поттикне форма, од Google Play продавницата во електронска форма на книга, и од Barnes & Noble во хартиена форма или јадење форма.

Cover imageОваа книга дава комплетна академска третман на широк спектар на теми поврзани со истражување во интегрирањето на податоци: мапирање и податоци трансформации, барањето препишување, шема и поврзување на податоци, адаптивни пребарување обработка, XML и проследување на податоците, интеграција со неизвесност, интегрирање на интернет , клучни зборови за пребарување, потеклото на податоци, и многу повеќе. Ние, исто така, ја опишуваат истражување предизвици, реални системи, како и имплементација техники.Книгата е совршено прилагоден за постдипломски курсеви на интегрирањето на податоци, а исто така е одличен ресурс за било податоци интеграција лекар во оваа област.

Continue reading

Tags