Ден Веб Совети

Оригиналот: Dan’s Web Tips

„Бренд-Х“ прелистувачи: Не, на веб не е Мајкрософт монопол

СОВЕТ: Бидете свесни дека постојат пребарувачи таму покрај на Internet Explorer – и не само Netscape Mozilla Firefox, а не сите од нив се застарени или underpowered. Многу од нив ги исполнуваат посебните потреби не се сервира од страна на „мејнстрим“ прелистувач (и). Можеби ќе сакате да се обиде на некои од нив да ги тестираат компатибилноста на крос-пребарувачот на вашите страници.

Оваа страница започна како едноставна листа на алтернативни прелистувачи, но таа продолжуваше да расте и расте, додавање на многу огласи, како и дополнителни информации за воведување на прелистувачи. Конечно, јас морав да го подели на неколку делови, со цел да се задржи должината на страницата на повеќе разумно ниво.