„Она што може некој да ви даде поголема од сега“
– Вилијам Стафорд
Беркли мрежа на станици (сега) Проектот има за цел да се искористи моќта на Кластерите машини поврзани преку брз вклучен мрежи. Со проширува стоковите работни станици и оперативни системи, сега може да се следи индустрија се зголемува ефикасноста. Клучот за сега е доаѓањето на switch-базирани и високо-пропусниот опсег на мрежата убиец. Оваа технолошка еволуција дозволува СЕГА да поддржува различни различни работни задачи, вклучувајќи ги и паралелни, секвенцијални и интерактивни работни места,

како и скалабилни веб услуги, вклучително и во светот најбрзо веб пребарувач, и комерцијални работни задачи, како што се сега Сортирај, во светот најбрзо диск-на-диск кој вид. 30 април, 1997 година, СЕГА обедините постигнати над 10 GFLOPS на Linpack репер, двигателен на СЕГА во топ 200 најбрзи супер компјутери во светот! Кликнете тука за повеќе СЕГА вести. Проектот за сега е спонзорирана од страна на голем број на различни contributers.


* Преглед на проектот
Краток преглед на проектот сега, вклучително и на случај за сега
Кликни тука за најновите вести СЕГА!
* Истражувачки теми
Истражување на голема брзина комуникација, оперативни системи, датотечни системи,
Интернет, програмирање средини, и апликации
* Трудови и слајдови
Теми вклучуваат хартија генерал сега, брза комуникација, Дистрибуирани оперативни системи, Измерими услуги на датотеката, апликации со високи перформанси, архитектура, а сега на интернет.
Кликнете тука за неодамнешните СЕГА трудови, а овде, за сега дисертации!
* Софтвер за медиумите
Сега софтвер е достапен: АМ-2, Glunix, MPI-AM2, от.
* Информации за проектот
Слики, Луѓе, Спонзори
* Почетен курс – Како да го користите СЕГА Кластерот
Како да се користи АМ-II и MPI
АМ-II Мрежа на сајтот
* Повлечам Информации
Се што треба да знаете за сега се повлекува
Written by admin

Leave a Comment