Страна AnHai Доан, Алон Халеви, и Захариј Ив

Морган Кауфман, 1 издание (2012), 520 страници
Достапни од Амазон во хартиена форма или поттикне форма, од Google Play продавницата во електронска форма на книга, и од Barnes & Noble во хартиена форма или јадење форма.

Cover imageОваа книга дава комплетна академска третман на широк спектар на теми поврзани со истражување во интегрирањето на податоци: мапирање и податоци трансформации, барањето препишување, шема и поврзување на податоци, адаптивни пребарување обработка, XML и проследување на податоците, интеграција со неизвесност, интегрирање на интернет , клучни зборови за пребарување, потеклото на податоци, и многу повеќе. Ние, исто така, ја опишуваат истражување предизвици, реални системи, како и имплементација техники.Книгата е совршено прилагоден за постдипломски курсеви на интегрирањето на податоци, а исто така е одличен ресурс за било податоци интеграција лекар во оваа област.

Содржината и слајдови

ДЕЛ I: Основни интегрирањето на податоци ТЕХНИКИ

 • Глава 2. манипулирање Пребарување Изразите слајдови
 • Поглавје 3. Опишување извори на податоци слајдови
 • Глава 4. Стринг појавување на слајдови
 • Глава 5. Шема за појавување и Трасирање на слајдови
 • Глава 6. Општи Шема Манипулација Оператори слајдови
 • Поглавје 7. податоци за појавување на слајдови
 • Поглавје 8. Пребарување обработка слајдови
 • Поглавје 9. Омоти слајдови
 • Глава 10. складирање на податоци и се чекаат слајдови

ДЕЛ II: Интеграција со проширена ПОДАТОЦИ РЕПРЕЗЕНТАЦИИ

 • Глава 11. XML слајдови
 • Поглавје 12. онтологии и знаење застапеност слајдови
 • Глава 13. Вклучување на несигурност во податоци интеграција слајдови
 • Глава 14. Податоци провениенција слајдови

ДЕЛ III: РОМАН ИНТЕГРАЦИЈА архитектури

 • Глава 15. податоци интеграција на Веб слајдови
 • Глава 16. Пребарување по клучни зборови: интеграција на Побарувачка слајдови
 • Глава 17. Peer-to-Peer Интеграција слајдови
 • Глава 18. интеграција во поддршката на Соработка слајдови
 • Глава 19. Иднината на интеграција на податоците
Written by admin

Leave a Comment